Contactlenzen

Contactlenzen vereisen een correcte aanpassing


Er valt heel wat te vertellen over contactlenzen. Bij Optiek-huis neemt Liesbet de tijd om je te helpen bij de juiste keuze.

 

De juiste lens

Net als bij een bril bestaan er lenzen die je ver- of bijziendheid corrigeren. Maar omdat ze door middel van het oogvocht op hun plaats blijven en dus met je oog mee bewegen, vraagt het aanbrengen en de hygiëne wel enige aandacht. Bovendien zijn er dag-, week- of maandlenzen. Bij Optiek-huis maken we je wegwijs in het aanbod en kijken we wat voor jouw ogen de beste lenzen zijn.

 

Verzorg je ogen én je lenzen

Omdat lenzen direct contact maken met je oog is de hygiëne dus erg belangrijk om irritatie en ontstekingen te voorkomen. We nemen graag de tijd om je te adviseren.

 

Lenzen op jouw maat gemaakt

De oogmeting is voor contactlenzen van even groot belang als voor een bril. De kwaliteit van ooglenzen is met de jaren sterk geëvolueerd. Zachte lenzen, daglenzen en silicone hydrogel lenzen zijn allemaal vrij recente ontwikkelingen.

 

Een correcte gebruikswijze

De manier hoe je je ogen gebruikt en het directe contact van de lens met je oog, maken een deskundig advies nog belangrijker. Advies over een correct gebruik is minstens zo belangrijk als de keuze van de juiste lens voor jouw oog.

 

Maak een afspraak met Liesbet om de juiste keuze voor jouw ogen te bepalen.